Helena Neegaard-Caspersen (H1) og Øyvind Caspersen (Ø1)
bildeslektstre2019.jpg

Jeg (Helena) ble født 25. desember 1981 på Huddinge sjukhus i Stockholm i Sverige, og er datter av Sven Björn Habolin og Kari Neegaard, dvs. med norsk mor og svensk far. Jeg "innvandret" til Norge når jeg var 2 år i 1983. Jeg har for det aller meste bodd i Oslo, utenom et par år på Langhus (Akerhus) der jeg forøvrig også føler meg veldig hjemme siden mormor og morfar bodde der under hele min oppvekst, og at de fleste av den nærmeste familien også har bodd der. Da min stefar Kurt er dansk, så har vi etterhvert blitt en veldig skandinavisk familie :)

Øyvind ble født i 1976 i Oslo, og hans foreldre er Rolf Terje Caspersen og Liv Melbøe Caspersen. Øyvind er Petter Dass' 8xtippoldebarn. Se slektslinjen. Da jeg hadde forsket fra Øyvinds foreldre og bakover i tid, og traff på Petter Dass på Øyvinds morslinje, så var jo slektstreet for den grenen bakover i tid egentlig klar og ganske ferdigforsket, så fra Petter Dass' barn og bakover i tid er det ren avskrift fra annet slektsforskermateriale. Derfor har jeg heller ikke tatt meg bryet med å lage egne sider for anene til Petter Dass (enda), da man kan lese om disse i bøker, leksikon og i diverse kilder på nett. Øyvinds øvrige slekt kommer fra blant annet Larvik i Vestfold, Nore og Uvdal i Buskerud, Oslo, Møre og Romdal og København. Disse grenene vil jeg derfor konsentrere meg om videre, da jeg i disse grenen (i hvert fall ikke foreløbig) ikke har truffet på såpass kjente personer at det ikke er mer igjen å forske på.

Vi forlovet oss 14. februar 2018, og giftet oss 19. mai 2018 i Munchsalen i Oslo Rådhus. Sammen har vi

Skjermbilde%202013-06-07%20kl.%2000.08.28.png

Helenas slekt


Veldig overordnet ser min slekt i Sverige ut til å komme fra Stockholm, Kalmar og Dalarna, mens den norske slekta kommer fra Buskerud, Møre og Romsdal, Oppland, Østfold, Hedmark og Akershus. Fra starten av 1900-tallet og til nåtid er morsslekten fra Oslo, og farsslekten fra Stockholm. Mye av den nærmest slekten på min mors side er boktrykkere, mens min fars nærmeste slekt er bokbindere. Min morfars slekt på hans fars side, selve Neegaard-slekten, kommer hovedsakelig fra Toten og de nærmeste kommunene i Oppland og Hedmark helt tilbake til 1200-tallet (og muligens lenger tilbake). De nærmeste generasjonene har vært trykkere (typografer) av yrke. Morfars slekt på hans mors side kommer fra Rakkestad og Spydeberg i Østfold, og Dalarna i Sverige. Hennes slekt er også fra Vinger i Hedmark langt bakover, og på 16-1700-tallet dukker skogfinnene opp. Slektsnavnene er Soikkainen og Kavalainen, og disses foreldre er finner. Vi er også etterkommere etter lensmannsslekten Mustad i Vardal, som

slektagrovetrekk2.JPG

igjen var av Thomleslekten fra Nordre Land i Oppland. Min mormors slekt på hennes fars side er fra Hedmark og Toten i Oppland. Min mormors slekt på hennes mormors side er av Raumadalsfolket fra Møre og Romsdal, for det meste Surnadal og Måndalen. På denne grenen deler jeg aner langt tilbake i tid med forfatter Bjørnstjerne Bjørnson (se nr. 130984064 i treet). Her kommer også muligens Eide-slekten på Karmøy i Rogaland inn. Min mormors slekt på hennes morfars side er for det meste fra Røyken i Buskerud. Den første i treet fra Røyken er fra 1604, mens den siste er født i Røyken i 1911. Min fars slekt, Habolin slekten i Sverige, var visstnok valonere fra Belgia og Frankrike (selv om jeg ikke har klart å få dette bekreftet enda), Som på 1700-tallet skal ha kommet til Kalmar i Sverige. Men de hadde iallefall bokbinding og gullforgyldning som familieyrke, og jobbet blant annet for det kongelige hoffet i Sverige. Distinkte svenske slektsnavn i mitt slektstre: Habolin, Utterström, Lindberg, Ideman, Nygren, Höglund, Prins, Länngren, Kärrström, Elis, Rosenberg, Bark, Stock/Ståck, Finne, Ollars/Ollas, Grönsta, Krök, Vinter, Ingers og Dam. Se slektas geografiske spredning i hovedtrekk her.

Castle2

Lord and Lady of Chaol Ghleann


Fordi vi støtter restaureringen av Dunans Castle i Skottland, og er eiere av et lite stykke land på slottets eiendom, så har vi, etter skotsk lov, retten til å titulere oss Lord og Lady of Chaol Ghleann. Ella har også tittel Lady. Disse tittelene vil etterhvert være arvelige. Slottet dukket først opp på kart over Argyll i 1590, så det har en lang historie. Det har gjennom tidene vært knyttet til klanene Fletcher, Stuart, McGregor, Lamont og Campbell. Dunans Castle har sin egen tartan; Dunans Rising.

Dunanmap
Castle1
image.jpg

Oversikt over slektstrærne

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License