Soldat Ole Nilsen Nilsgarda (252) og Hille Olsdtr Volden (253)

Ole og Hille er mine 4xtippoldeforeldre


Fødsel og familie


Ole ble født i 1785 på Øverhovde i Møre og Romsdal. Foreldrene hans var Nils Olsen Øverhovde og Ingerid Ellingsdtr Oterholm. Han figurerer også i kildene som Ole Nilsen Hovde. Han var av Raumadalsfolket. I 1801 var han på gården Hovde øvre, Voll, Grytten, Romsdal sammen med foreldrene og søsknene. Han er oppgitt å være 16 år gammel. Han ble konfirmert i Grytten kirke samme år, "Dom 16 p trin" 1801.

Hille ble født og døpt i 1782 på Voll, Grytten, Måndalen, Møre og Romsdal. Foreldrene hennes var Ole Andersen Volden og Synøve Olsdtr Volden. Hille ble konfirmert andre søndag etter Trinitatis i 1797 i Grytten kirke, Måndalen, Møre og Romsdal. Da bodde hun på Voll. Hun bodde ikke sammen med sine foreldre og broren Hans i 1801.

Ole og Hille giftet seg i 1812 på Voll, Grytten, Måndalen, Møre og Romsdal. Da var Ole soldat og ungkar, og bodde på Hovde. Hille var pike og bodde på Walde. Det kan virke som om det er bestefedrene som er forlovere; Ole Olsen Hovde og Elling Iversen Otterholm. Sammen fikk de

Liv og virke


Ved matrikkelen i 1838 var Ole oppsitter på Hovde øvre.

Død


Ole døde 71 år gammel i 1856 på Hovde på Rabben i Måndalen i Møre og Romsdal.

Hille døde 78 år gammel i 1860 på Voll i Måndalen i Møre og Romsdal.

Kilder


Oversikt

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License